17 April 2014

Inför GothCon + LitteraLund + FairyCon!

Oj, oj... Inte skrivit på ett tag.
Kort och gott har det att göra med bristen på tid. Just nu försöker jag pressa mig till det yttersta för att få klart bok 2 av Sword Princess Amaltea, och samtidigt ta hand om alla andra saker jag arbetar med - t.ex. lärarjobb på Serieskolan och Malmö högskola, samt samarbete med Lunds Stadsbibiotek med deras upprustning av serieavdelningen. Mer om det i nästa inlägg...

Men först:

Om du också skall till något av följande event, missa inte mina föredrag och workshops (och kom och hälsa på mig i Artist Alley på GothCon och FairyCon där jag kommer finnas med böcker till försäljning och signering)!

GothCon i Göteborg den 17-20 april                                        


Fredag den 18/4 kl. 17.00-18.00 i Sal NE05:
Sword Princess Amaltea  -  fantasymanga där könrollerna är ombytta
När serietecknaren Natalia Batista ville skapa en fantasymanga bestämde hon sig också för att göra något som tyvärr saknas bland tecknade serier; en könsomvänd fantasyvärld där prinsessorna räddar prinsarna.
Natalia berättar hur hon utvecklade historian till serien och influenser hon haft och beslut hon fått ta när hon valde att vända på könsmaktsordningen i sin fantasyvärld.

Föreläsningen är en del av ISIS - nördfeminism i kubik!

Lördag den 19/4 kl.13.00-14.00 i Sal N204:
Teckningsworkshop: Lär dig rita ner din egen rollspelsfigur
Det är praktiskt att kunna visualisera sin egen rollspelsfigur på pappret. Kom och lär dig grundläggande anatomi och proportioner samt hur man ritar kläder och frisyrer.
Workshopen leds av serietecknaren Natalia Batista, som bl.a. skapat den svenska fantasyserien Sword Princess Amaltea. Hon är även lärare på Serieskolan i Malmö och på Malmö Högskolas seriekurser


LitteraLund i Lund den 24 april                                         

Torsdag den 24/4 kl. 10.15-11.00 i Atriumgården i Lunds Stadsbibliotek:
Hur gör man?
I tecknade serier blir bild och text tillsammans en litteraturform som kräver något annat av läsaren än vanliga böcker. Bildberättande och läsordning fungerar olika i olika typer av serier. Hur gör man för att läsa av en serieruta på rätt sätt. Serieskaparna Stina Hjelm och Natalia Batista, båda verksamma på Serieskolan i Malmö, lär oss.


FairyCon i Kalmar den 25 april                                           

Fredagen den 25/4 kl. 14.30-15.30:
Hur lyckas man som mangatecknare?
Vill du bli mangatecknare? Kanske drömmer du om att se dina egna böcker i butikerna, eller ha en egen onlineserie som folk följer? Kom och lär dig från proffset Natalia Batista som berättar om hur mangamarknaden funkar i Sverige och internationellt, hur man arbetar som mangatecknare och vad man ska göra för att lyckas!

Hoppas vi ses på något av dessa event! ☺

No comments:

Post a Comment