11 May 2014

Stockholms Internationella Seriefestival!

Hej hopp! Det blir inte mycket skrivet här, men det är för att det blir desto mer ritat, kan jag lova!

Jag är inne på de sista två-tre veckornas arbete av bok 2 av Sword Princess Amaltea, och det hela börjar verkligen dra ihop sig. Likt en förlossning har verkarna börjat komma och jag tror vattnet redan gått. Jag krystar och krystar!!
Det mesta är nästan färdigt, i mina ögon. Rastrering kvar på ca hälften och några sidor att tuscha, men det kommer att gå! Kom igen, andas, andas!!

Samtidigt är det nu äntligen dags för årets stora serieevent; Stockholms Internationella Seriefestival! (f.d. SPX)
Nosebleed Studio har såklart bokat två bord, där nyheterna duggar tätt!



Dels har Nosebleed Studio ute en ny bok - en artbook denna gången! Vi tyckte det var på tiden att visa upp det vi kan göra i illustrationsväg, och producera en lyxig trycksak med fullfärgsbilder i A4-format!
Vi har dessutom satsat på crowdfunding åter igen, och vill du hjälpa till och få ett lyxigt exemplar samt andra fina förmåner så får du passa på nu direkt, för kampanjen slutar imorgon!!
Här kan du hitta den:
Nosebleed Studio Artbook 2014 - crowdfunding på Indiegogo

Utöver Nosebleed Studio nyheter så är ju även Sword Princess Amaltea bok 1 ny för S.I.S.-besökarna, även om den funnits ute i ett halvår nu.
Dessutom har jag passat på och gjort ett fansin av första kapitlet i bok 2 (kapitel 6 närmare bestämt) som kommer finnas att köpa för ynka 20 kr för den som inte kan vänta till augusti för att få en bit av fortsättningen! Hehehe... (>‿◠)✌

Sexiga Ossian fick pryda omslaget till fansinet...

Jag kommer också ha en föreläsning på lördagen, som en del av festivalens Tema Representation:

Lördag 13.00 - Scenen i bibliotek Plattan
Mangaflickor och söta pojkar - könsstereotyper i manga och anime
Kattpojkar och skolflicksuniformer, butlers och tsundere och många fler är de stereotyperna man kan hitta i manga och anime för tjejer och för killar. Men varför finns de? Vad står de för och hur används de? Handlar det om grov sexism eller bara fantasier? Mangatecknaren och serieläraren Natalia Batista reder ut våra älskade och hatade stereotyper.


Och missa inte allt annat coolt som händer under veckan och helgen, alla fantastiska gäster (från bl.a. Kanada!!) och intressanta programpunkter, så kika på deras hemsida för att pricka in dina mål!
Hoppas vi ses på Stockholms Internationella Seriefestival!
Yay! Pepp pepp!!

No comments:

Post a Comment